Bing-konferansen 2019 – velkommen!

 

bing transparent

Bing Hodneland advokatselskap arrangerer den årlige Bing-konferansen, der professor Jon Bings minne hedres med spennende foredrag om aktuelle temaer innenfor det som var hans kjerneområder: Juss, mennesker og teknologi.

Tid: Torsdag 21. mars 2019 kl. 09.00 – 16.00 
Sted: Gyldendal, Sehesteds gate 4, Oslo

Etter konferansen inviteres det til mingling, mat og drikke i Bing Hodnelands lokaler, Fridtjof Nansens plass 4.

Det er fortsatt noen ledige plasser – MELD DEG PÅ her.

Begrenset antall plasser – førstemann til mølla. Deltagelse er gratis.

Konferansen er åpen for alle og er særlig relevant for IT- og mediebransjen.

VELKOMMEN!

PROGRAM:

09.00-09.15 – Registrering

09.15 – Seminarstart

Magnus Ødegaard: 

Dagens konfransier ønsker velkommen til Bing-konferansen 2019

Silvija Seres:

«Vi bestemmer fremtiden; det krever både kunnskap og vilje»

Tormod Lien og Hanne Reese Holm:

«Miljøvern: Tilbake til steinalderen eller full fres mot høyteknologi?»

10.45-11.00 – Kaffepause

Jørgen Tharaldsen:

«Gamification av samfunnet – mer enn bare spill»

Torgeir Waterhouse:

«Datasikkerhet – hva er norsk industri gode og mindre gode på?»

Stine Helén Pettersen og Christian With:

«Strømmeøyeblikket»

12.15-13.00 – Lunsj

Grete Eline Brunsvig :

«Personvern – utfordringer i 2019»

Hanne Amb Hovda:

«Fengslende personopplysninger – hvordan Nettverk etter soning har løst problemer med sensitive data»

Lars Skari:

«Hvordan redde livet til mennesker uten identitet med blockchain og annen teknologi»

Hermon Melles:

«Har vi rett til å få vite hva robotene tenker?»

14.15-14.30 – Kaffepause

Mia Landsem:

«Naken på nett»

Jon Wessel-Aas:

«Personvern i digital publisering»

Eirik Solheim:

«Hva er mulig i dag med foto og video av folk?»

 

Fra kl 16.00 – Mingling m/servering i Bing Hodnelands lokaler

 

Vi tar forbehold om endringer i programmet. Det gjøres oppmerksom på at det vil fotograferes under arrangementet – bildene kan bli publisert på vår hjemmeside/sosiale medier i etterkant.

OM FOREDRAGSHOLDERNE:

 

Magnus Ødegaard – partner og advokat, Bing Hodneland advokatselskap DA

Magnus Ødegaard er dagens konfransier. Han er blant landets ledende advokater innenfor opphavsrett, personvernrett og IKT-rett, og har blant annet erfaring som juridisk sjef hos IKT-leverandøren Atea.

 

Silvija Seres – matematiker og teknologiinvestor, TechnoRocks

Silvija Seres vant årets ODA-pris i april 2017, som ga henne tittelen «the most influential woman in IT in Norway». Hun har bakgrunn fra algoritmeforskning i Oxford, utvikling av søkemotoren Alta Vista i Silicon Valley, strategisk ledelse i Fast Search and Transfer, og tjenesteutvikling i Microsoft. Hun jobber nå som styremedlem i flere store selskaper, inkludert Oslo Børs og NRK, og som aktiv investor i flere teknologibedrifter.

 

 

Tormod Lien – markedsrådgiver, Miljømerking Norge

Tormod Lien, som har arbeidet hos Miljømerking i mer enn 25 år, har hovedfag i Analytisk kjemi fra Universitetet i Oslo. I tillegg er han Fenrik i Hærens samband og Bedriftsøkonom fra Handelshøyskolen BI. Lien har utviklet miljømerkingskriterier, drevet med behandling av søknader for Svanemerket, markedsføring og salg, men arbeider nå mest med veiledning av profesjonelle innkjøpere

 

Hanne Reese Holm – advokat, Bing Hodneland advokatselskap DA

Hanne Reese Holm er tilknyttet faggruppene Skatt & Avgift og Selskapsrett & Transaksjoner. Hun har bakgrunn fra Skatteetaten og advokatvirksomhet, blant annet i E&Y.

 

Jørgen Tharaldsen – daglig leder, Megapop AS

Jørgen Tharaldsen er daglig leder og medgründer av Megapop, et Oslobasert spillutviklingsselskap. Spill er Jørgens store lidenskap og han har jobbet i spillindustrien i over tyve år og har mange års erfaring med mulighetene som ligger i spillteknologi. Gamification setter brukeren først og fokuserer på å skape mest mulig engasjement og involvering.

 

Torgeir Waterhouse – direktør internett og nye medier, IKT – Norge

Torgeir Waterhouse har ansvar for arbeidet med spørsmål og saker relatert til internett og internettbaserte tjenester i IKT-Norge. Blant hans øvrige verv kan nevnes Council Member EUROISPA, styremedlem Store Norske Leksikon, styremedlem Internet Society Chapter Norway, medlem av Pengespillutvalget (2013 – 2014) og leder av Digitalutvalget (2011 – 2013).

 

 

Stine Helén Pettersen – partner og advokat, Bing Hodneland advokatselskap DA

Stine Helén Pettersen er tilknyttet vår faggruppe for IT og Media.Stine bistår særlig virksomheter og aktører innenfor medie-, film- og musikkbransjen, i spørsmål om immaterialrett, medierett, markedsrett, kontraktsrett, arbeidsrett og personvern. Hun har særlig kompetanse innenfor opphavsrett (musikk, film, tv og andre medier), varemerkerett og medierett, og har en mastergrad med spesialisering i underholdningsindustrien fra King’s College, University of London.

 

Christian With – partner og advokat, Bing Hodneland advokatselskap DA

Christian With bistår forskjellige virksomheter innen handel, teknologi og media, med særlig fokus på immaterialrett, personvern, markedsrett, medierett, arbeidsrett og kontraktsrett, men også generell forretningsjuridisk rådgivning. Han har bred internasjonal forretningsjuridisk erfaring, herunder som juridisk direktør i et stort internasjonalt mediehus, der han også ble rangert som en av Norges ledende advokater av Legal 500 (GC Powerlist 2017).

 

Grete Eline Brunsvig – advokatfullmektig, Bing Hodneland advokatselskap DA

Grete Eline Brunsvig er tilknyttet faggruppen IT og Media. Hun skrev masteroppgave på engelsk om plattformers ansvar for brukeres brudd på opphavsrett i EUs digitale indre marked (DSM).

 

Hanne Amb Hovda – nettverk økonomi/Nettverk Etter Soning, Oslo Røde Kors

Hanne Amb Hovda jobber som økonomisk rådgiver i Nettverk etter soning, Oslo Røde Kors. Hun har bakgrunn fra finans men er også snart utdannet sosionom og har jobbet i Nettverk etter soning i tre og et halvt år. Hun har fagansvar for deltakere og frivillige som jobber med gjeldsarbeid og er også kursholder for fengselsskolen KRUS og holder kurs for ansatte i kriminalomsorgen.

 

Lars Skari – leder for strategi og resultater, Norges Røde Kors

Lars Skari er leder for Strategi og Resultater i Norges Røde Kors. Enheten er ansvarlig for innovasjonsporteføljen hvor strategiske utfordringer og investeringer i teknologi vurderes for at Røde Kors skal kunne redde liv raskere og i større skala før, under og etter katastrofer.

 

Hermon Melles – advokatfullmektig, Bing Hodneland advokatselskap DA

Hermon Melles er tilknyttet faggruppen IT & Media. Han skrev avhandlingen «Har vi rett til å få vite hva roboter tenker? Retten til forklaring ved automatiserte avgjørelser etter GDPR.»

 

Foto: Terje Visnes

Mia Landsem – Bildetyvjeger, fighter, gamer

Mia Landsem er Jentedetektiven som høsten 2018 vant en pris for sitt arbeid med å fjerne ulovlige bilder fra nettet. Nominert til Årets trønder 2018 – en pris som utdeles i samarbeid av Adresseavisen og NRK Trøndelag.

Helt siden hun var liten har Mia Landsem ønsket å gjøre noe med mening, og hun har alltid blitt provosert av urettferdighet. Mia kjemper mot hevnporno, mobbing, utpressing og urett mot menneskers integritet.

 

Jon Wessel-Aas – advokat og partner, Lund & Co

Jon Wessel-Aas er medforfatter av boken Personvern med Magnus Ødegaard. Han har jobbet i NRK og har tidligere vært partner i Bing Hodneland.

 

 

Foto: Kim Erlandsen, NRK

Eirik Solheim – Teknisk rådgiver, NRK Beta

Eirik Solheim er utdannet medieingeniør fra Universitetet i Stavanger. Han har hatt et lidenskapelig forhold til medier og teknologi siden han var liten, og har har lang erfaring med arbeid innen medie- og teknologibransjen. Nå arbeider han som teknologirådgiver i NRK. Han er også hyppig brukt som teknologikommentator på radio og TV, og har fast teknologispalte på nitimen hver tirsdag.

 

 

 

 

Tilbake til toppen